Sensair is een product van het Nederlandse bedrijf Sense Textile. Oprichters, bedenkers en drijvende krachten achter Sense Textile zijn Grex Goijarts en Steven Schilthuizen. Zij ontwikkelden en patenteerden het materiaal waarvan de Sensair ventilerende matrastopper is gemaakt in samenwerking met een groot medisch netwerk bestaande uit universiteiten, medische instellingen, verpleeghuizen, revalidatie-instituten, brancheverenigingen voor medische professionals, medici en therapeuten.
Onderzoek en ontwikkeling zijn onlosmakelijk verbonden met Sense Textile. We zijn elke dag bezig met het testen en verbeteren van onze producten. Zo werden de producten van Sensair al getest door tientallen verpleeginstellingen en thuiszorgorganisaties in Nederland. Ook zijn veel onderzoeken in onafhankelijke testlaboratoria uitgevoerd die de werking en productvoordelen bevestigen. Opvallende testresultaten van recentelijke onderzoeken vind je hieronder.
Onderzoeksresultaten Sensair matrastopper
Sensair is getest in twee verschillende vooruitstrevende Duitse textiel-onderzoeksinstituten: ITV Denkendorf en het Hohenstein Instituut.
Zij testten het product op de twee belangrijkste eigenschappen:
- Gladheid en wrijving i.v.m. beter kunnen draaien en bewegen in bed.
- Waterdamptransport i.v.m. ventilatie en afvoer van transpiratievocht bij het slapen.
Daarnaast zijn er een groot aantal praktijktesten uitgevoerd met verschillende typen gebruikers om de eigenschappen en het effect op het slaapcomfort te onderzoeken.
1. Gladheid en wrijving
Uit de wrijvingstest bij ITV Denkendorf, een gerenommeerd test- en onderzoeksinstituut voor textiel in Zuid-Duitsland, blijkt dat de satijnzachte Sensair ventilatietopper gladder is dan katoenen bedtextiel, zowel in droge als natte toestand.
De wrijvingsverschillen en gladheid zijn ook kwalitatief beoordeeld door verschillende groepen testpersonen zoals zwangere vrouwen, vrouwen in de overgang, ouderen, mensen met huidproblemen en minder mobiele mensen.
Uit deze testen blijkt dat de overgrote meerderheid ervaart zich gemakkelijker in bed te kunnen bewegen en omdraaien, zowel in droge als natte toestand. De hoogte van de gekleurde balken geeft de gemeten wrijving (glad- heid of stroefheid) weer op respectievelijk de Sensair ventilatietopper (blauw) en een katoenen laken (oranje). Sensair heeft een minder hoge balk in de grafiek en is daarmee aanzienlijk gladder (minder stroef)
2. Waterdamptransport en ventilatie
Sensair is tevens getest door het vermaarde Hohenstein Instituut in Duitsland. Hier is een zogenaamde skinmodeltest uitgevoerd om het ademend vermogen van ons uniek matrastoppermateriaal te meten (voor meer informatie klik hier). In de skinmodeltest wordt gemeten hoe snel waterdamp en transpiratievocht afgevoerd kunnen worden. Uit de testen blijkt dat het 3D-materiaal van Sensair 30% meer waterdamp kan afvoeren dan een katoenen bedtextielproduct.
Ook het ademend, ventilerend en vochtafvoerend vermogen is in de praktijk getest door gebruikers die er baat bij hebben. Onder vrouwen in de overgang blijkt dat een meerderheid zeer tevreden is over de werking van Sensair bij nachtelijke transpiratie. Deze vrouwen geven aan minder last te hebben van transpireren en er beter door te slapen. Ook bij andere consumenten en gebruikers (zoals zwangere vrouwen, mannen, ouderen en minder mobiele mensen) komt uit het onderzoek naar voren dat zij minder last hebben van transpiratie ‘s nachts tijdens het slapen op de Sensair ventilatietopper.
Partners, medemogelijkmakers en vrienden
• ITV Denkendorf
• Hohenstein Instituut
• Universiteit Maastricht, School for Public Health and Primary Care
• TU Eindhoven
• University of Southampton
• Radboud MC, verpleegzorgspecialisten
• Avoord Zorg en Wonen
• Instellingen voor langdurige zorg en revalidatie-instituten
• Ergotherapeuten, wondzorgspecialisten, medische specialisten en artsen in verschillende zorginstellingen en praktijken
• Patiëntengroepen
• Testgebruikers en consumentenisaties en personen.
Stuur mij een gratis sample
van het Sensair materiaal
Sensair matrastopper
direct bestellen?