Ventilerende matrastopper ontwikkeld voor de zorg

Rustig en comfortabel slapen, uitgerust wakker worden en de dag met frisse zin tegemoet zien. De Sensair ventilerende matrastoppers en -kussenslopen zijn speciaal ontwikkeld voor een betere vochtregulatie, meer beweeggemak en ligcomfort. Een investering in een goede nachtrust.

Sensair werd oorspronkelijk ontwikkeld voor en in samenwerking met de zorg. Onder meer voor het bevorderen van het ligcomfort en het beschermen van de huid van patiënten en cliënten. Bij het testen van de producten werd echter snel duidelijk dat de voordelen voor heel veel mensen uitkomst bieden. De sterk ventilerende eigenschappen, het beweeggemak en het slaap- en ligcomfort helpen je om beter en comfortabeler slapen.

check Uitstekende ventilatie

Je verliest gemiddeld een liter vocht per nacht
Als je het vaak warm hebt in bed of je lichaam moeite heeft met het reguleren van de lichaamstemperatuur is dat van invloed op  je slaapcomfort en nachtrust. Zweet verlaat het lichaam als damp en wordt druppels wanneer het niet snel genoeg kan worden afgevoerd. De druppels blijven op de huid liggen en zorgen ervoor dat de huid minder goed kan ademen, harder moet werken om de lichaamstemperatuur op pijl te houden en daardoor weer meer gaat zweten. Meestal voel je niet eens dat je zweet, maar als je huid vochtig wordt, kun je er meer last van hebben. Zeker in bed is zweten vervelend omdat, in een niet voldoende ventilerend bed, het vocht nergens naartoe kan.

Het bed blijft droog
De bijzondere samenstelling van het Sensair-materiaal zorgt er dus voor dat het bed droog blijft. Het materiaal bestaat uit een unieke mix van verschillende type garens en niet-holle vezels. Holle vezels zoals katoen worden niet gebruikt, deze hebben namelijk de nadelige eigenschap dat zij vocht opnemen en dus nat kunnen worden. Het Sensair-materiaal neemt geen vocht in zich op en is daardoor in staat zijn vocht snel door te leiden zonder zelf snel vochtig te worden en lang vochtig te blijven.

Vocht verdwijnt naar de middenlaag en verdampt
Het vocht wordt via de luchtkamertjes direct naar de middenlaag geleid. Die middenlaag is 2,5 mm dik en bestaat voor slechts 10% uit textiel (een fijne niet-holle mono-filamentenstructuur) en voor maar liefst 90% uit lucht. Hierdoor verdwijnt het vocht direct naar de onderste laag en naar buiten, waar het de ruimte heeft om verder te verdampen. Dit effect wordt versterkt door bewegingen van het lichaam – het lichaam zelf fungeert als het ware als een airconditioningsmotor.

check Snelle afvoer van transpiratievocht

De Sensair toplaag neemt vocht razendsnel op
De 3 mm dikke Sensair matrastopper is vooral van belang voor het snel opnemen van vocht. Het ruitjespatroon op de bovenlaag – bestaande uit een opliggend raster en lager liggende eerste luchtkamertjes – zorgt ervoor dat zweetdamp en -druppeltjes snel worden opgenomen. De toplaag en de huid blijven zo droog. Daarnaast bestaat de toplaag uit garens met tientallen niet-holle vezelfilamenten waartussen waterdamp en waterdruppels zich snel kunnen verplaatsen naar de middenlaag, zonder opgenomen te worden in het garen zoals bij katoenen producten.

3D-animatie Sensair’s vochtafvoer, verdamping en ventilatie

check Veel draai- en beweeggemak

De toplaag van de Sensair matrastopper is gemaakt van zeer fijne, gladde garens. Zacht en comfortabel met veel dezelfde eigenschappen als satijn, waardoor je er direct op kunt liggen en slapen zonder dat het gebruik van een extra onder- of hoeslaken nodig is. Het ruitjespatroon vormt luchtkamers waar je op ligt. Dit ligt niet alleen comfortabel, maar vermindert tegelijkertijd weerstand en wrijving met de huid. In combinatie met het gladde oppervlak maakt dit het gemakkelijker om te bewegen en te draaien in bed.

check Veel ligcomfort en plooit niet

De elasticiteit van de 3D-structuur zorgt voor veel ligcomfort. Het heeft een uitstekend verend vermogen, zorgt voor een goede gewichtsverdeling en vormt zich nauwkeurig naar het lichaam. Hierdoor plooit en rimpelt de stof niet onder je lichaam en schuif je niet onderuit als je het hoofdeinde van het bed omhoog zet.

check Gemakkelijk wasbaar en snel droog

Sensair vervangt traditioneel bedtextiel en fungeert tegelijkertijd als een ventilerende matrastopper. Het materiaal is goed wasbaar in de wasmachine tot 60 graden. Door de open structuur en het gebruik van niet-holle vezels is het snel droog na het wassen. Het kan bijvoorbeeld in de ochtend gewassen en gedroogd worden en daarna direct weer op het bed gelegd worden. Gebruik van de droger is mogelijk en zelfs goed voor de conditie en het herstellend vermogen van het product.

check Luxe topper en hoeslaken in 1

De ventilerende matrastopper van Sensair voelt aan als satijn. Dit voelt heerlijk aan tegen de blote huid en zorgt ervoor dat je gemakkelijk draait en beweegt in bed.  Er is  weinig wrijving met de huid en de huid blijft vanwege de ventilerende eigenschappen van Sensair droog. Huidirritatie wordt zo vermeden.

Meer weten over de Sensair
ventillerende matrastopper?

De Sensair ventillerende matrastopper
kun je nu in onze shop bestellen

Menu